Santahamina

Suomen luonnon päivänä opastettuja luonto- ja historiakierroksia Helsingin Santahaminan saarella

Suomen luonnon päivänä opastettuja luonto- ja historiakierroksia Helsingin Santahaminan saarella

Suomen luonnon päivä järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 31. elokuuta 2013. Päivä on Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke, jossa on mukana eri alojen toimijoita. Suomen luonnon päivän tarkoituksena on juhlistaa suomalaista luontoa. Päivä koostuu eri puolilla Suomea järjestettävistä retkistä ja tapahtumista.

Santahaminan suojelualueet

Santahaminan suojelualueet

Retkillä tutustutaan saaren kulttuurihistoriaan ja luonnon erityispiirteisiin. Santahamina on tärkeä hyönteis-, lepakko-, kasvillisuus- ja lintualue, ja se on luokiteltu valtioneuvoston päätöksellä valtakunnallisesti arvokkaaksi kulttuuriympäristöksi. Retket järjestetään yhdessä Santahamina-seuran, Kaartin Jääkärirykmentin ja Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa.

Päivä koostuu seuraavista retkistä:

RETKI 1: klo 13–16 kulttuurihistoriakierros (jalan 3-4 km)

RETKI 2: klo 13–16 Santahamina-kierros (polkupyörin 10-15 km)

RETKI 3: klo 17–20 metsä- ja ruderaattiretki (jalan 4-5 km)

RETKI 4: klo 17–20 Santahamina-kierros (polkupyörin 10-15 km)

RETKI 5: klo 21–24 lepakkoretki (polkupyörin 5-10 km)

Retkioppaina toimivat Jarmo Nieminen, Jaakko Kullberg ja Markku Virtanen.

Ilmoittautuminen

Mukaan pääsee ilmoittautumalla etukäteen osoitteeseen palaute@santahamina.fi viimeistään keskiviikkona 28.8. Ilmoittautumisviestissä on mainittava retken numero, sukunimi, etunimi ja syntymäaika. Ryhmät ovat kooltaan maksimissaan 50 henkilöä ja mukaan pääsevät vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti torstaina 29.8.

Retkelle osallistujien on oltava Suomen kansalaisia ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus. Pyöräretkeläisten tulee varustautua omalla pyörällä, kävelyretkeläisten hyvillä maastojalkineilla ja lepakkoretkeläisten tasku- tai otsalampulla.

Retkille lähdetään Santahaminan portin parkkipaikalta, jonne tulijoita pyydetään saapumaan polkupyörällä tai bussilla 86. Bussi lähtee Herttoniemen metroasemalta ja aikataulu löytyy täältä.

Mahdolliset kysymykset pyydetään lähettämään osoitteeseen palaute@santahamina.fi.

www.suomenluonnonpaiva.fi