Santahamina

Lintuja

Santahaminassa pesii runsaasti erityisesti merilintuja. Saaren rannoilla lisääntyy mm. kyhmyjoutsenet, valkoposkihanhet, kanadanhanhet, koskelot, sinisorsat, haapanat, silkkiuikut, merihanhet, meriharakat lokeista ja tiiroista puhumattakaan.

Saaren sisäosissa on myös erittäin runsas lintukanta. Alkukesästä kuuluu satakielten laulu joka puolelta. Saarella tavataan säännöllisesti myös erilaisia petolintuja, kuten kanahaukka, varpushaukka, nuolihaukka, lehtopöllö ja huuhkaja.

Taisteluampumaradan lintuparatiisi

Santahaminan taisteluampumaradalla ja sen suoja-alueilla pesii erittäin monipuolinen linnusto. Alla muutamia kuva-otoksia alueelta.

HUOMIO! Kyseessä on siis puolustusvoimien taisteluampumarata-alue. Maihin nouseminen saarille on kielletty, kuten myös veneily alle 100 metrin päässä saaren rannoista. Ammuntojen aikana alueella on liikkumiskielto!

 

Likolammen lintuhautomo

Saaren sisäosissa sijaitsee Likolampi, joka on pieni, mutta se on täynnä lintuja. Siellä pesii mm. mustakurkku-uikkuja, telkkiä, tukkasotkia yms. Kesäisin lammella varttuu satoja vesilintujen poikasia.