Santahamina

Santahaminan venekerhon syyskirje 2014

               SYYSKIRJE 2014

 

Hyvät Santahaminan Venekerhon jäsenet.

 

 

Syystalkoista lovutaan ainakin toistaiseksi. Jokaisen telakkapaikan haltijan on itse huolehdittava, ettei omalla paikalla kasvillisuus pääse rehottamaan. Myrkkyjä ei saa käyttää eikä niittää, joten kasvillisuuden poistaminen on tapahduttava käsin nyhtämällä. Kasvillisuus voidaan heittää täytemaaksi telakka-alueen taakse. Telakka-alueen kunnostamiseen on uhrattu melkoisesti rahaa joten se on pidettävä kunnossa.

Telakkapaikka on siivottava ennen veneiden nostoa. Laiminlyönnistä seuraa telakkapaikan menetys.

 

Veneiden yhteisnostopäivät ovat lauantait 20.9.2014 ja 11.10.2014 klo 1200 alkaen. Nostolistat tulevat telakkakopin ilmoitustaululle. Nostojen sujumiseksi tulee veneet valmistella mahdollisimman pitkälle ennen nostopaikalle tuloa. Tämä koskee erityisesti purjeveneitä, joiden masto samalla lasketaan. Toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuisi yhteisnostoihin, jotta nostoyrityksen kannatta tulla nostamaan.

Kun laitatte maston mastokatokseen niin irrottakaa saalingit, tuulimittarit, windeksit ym jotta vältytään vaurioilta.

Veneiden pohjan pesijä tulee paikalle jos halukkaita on riittävästi. Hinnat: n. 5 m perämoottorivene 20 € -> , matkavene 8 – 9 m 40 € ->.

 

Venekerhon avaimia on ostettavissa katsastajilta 7 € hintaan. Avain sopii telakkakoppiin ja vesijärjestelmän pääsulun kaappiin.

 

Veneen peittämisen jälkeen on huolehdittava, että nimilappu on näkyvissä ja helposti luettavissa kulku-uralta. Jokaisen telakoidun veneen omistajuus on voitava todeta niin, että veneen peitteitä ei tarvitse irrottaa eikä veneen alle mennä. Jos teillä ei ole kerhon laittamaa valkoista muovitettua tunnistelappua niin laittakaa  jollakin tavalla nimenne näkyviin, niin teille tehdään tarvittava tunnistelappu. Lappu ei ole kertakäyttötavaraa.

 

Muistutetaan taas kerran, että ongelmajätteitä ei saa laittaa telakka-alueella olevaan roskalaatikkoon tai jättää telakka-alueelle. Kukin hoitaa ongelmajätteet HETI pois esim. Herttoniemen Shellille, joka ottaa ne vastaan maksutta.

 

Telakan vesijärjestelmä suljetaan ja tyhjennetään pakkasten tullessa tai viimeistään lokakuun viimeinen päivä. Kun vesi on suljettu, ei sitä saa mennä avaamaan, sillä putkisto on puhallettu paineilmalla tyhjäksi jäätymisvaurioiden välttämiseksi.

 

Purjehduskauden päättäjäiset pidetään 31.10.2014 klo 1900. Illalliskortin hinta on 15 €/hlö mistä kerho sponsoroi 20€/jäsen ja avéc. Tarkempi kutsu tulee myöhemmin.

 

Lähetin 27.3.2014 kevätkirjeen yhteydessä jäsenkyselyn. Vain 30 % jäsenistä on vastannut. Pyydän, että vastaatte mahdollisimman pian jotta voimme siirtyä SPV:n tarjoamaan palveluun.

 

MUISTUTAN, että kulkulupa Santahaminaan oikeuttaa liikkumaan vain lupaan merkityillä alueilla veneilyyn liittyvissä asioissa. Ei ole myöskään tarkoituksenmukaista että esim. laituri- tai telakka-alueelle tullaan viettämään vapaa-aikaa.

 

Puheenjohtaja               Jukka Wäänänen

Vastaa