Santahamina

Santahaminan venekerhon kevätkirje 2017

              

KEVÄTKIRJE 2017.

Hyvät Santahaminan Venekerhon jäsenet.

Veneiden vesillelaskut: Lauantaina 22.4. klo 1200 alkaen ja lauantaina 13.5. klo 1200 alkaen. Telakkakopin seinälle tulee vanhan tavan mukaan listat ilmoittautumisia varten, mikä on samalla laskujärjestyksen lähtökohta. Jos vuorostaan myöhästyy, täytyy varautua siirtymään vuoroluettelon viimeiseksi. Erityisesti purjeveneen omistajat, valmistelkaa veneenne niin, että lasku ja mahdollinen maston nosto sujuvat juoheasti.

Varmistakaa, että veneenne vakuutus on kunnossa ja että se kattaa myös nostossa ja laskussa mahdollisesti tapahtuvat vauriot.

Veneiden katsastuspäivät ovat: Runkokatsastus telakalla 20.4. klo 1700 alkaen.

Vuosikatsastukset ovat 18.5, 23.5, 1.6, ja 9.6. Katsastukset alkavat päivittäin klo 1700. Jäsenten on suunniteltava aikataulunsa niin, että katsastukset voidaan tehdä kyseisinä päivinä.  Muuna ajankohtana tapahtuvasta katsastuksesta katsastaja perii korvauksen.  Katsastaja tarkistaa myös, että vene on vakuutettu, ja että siinä on numeroprikka niin, että se on laiturilta helposti luettavissa. Kiinnitysköysissä (laituriin ja aisaan) on oltava joustimet. Katsastajat tarkastavat myös, että veneen rekisteröinti on tehty (Trafi).

Muistutetaan, että veneiden katsastaminen on kerhon ilmainen palvelu, jota vapaaehtoiset katsastajat tekevät.

Vene on oltava katsastettu 30.6. mennessä. Jos vene ei ole katsastettu heinäkuun loppuun mennessä, seuraa siitä laituripaikan menetys.  Vain katsastettu vene saa käyttää seuran perälippua ja viiriä.

Kerhon lippuja ja viirejä on myynnissä. Tiedustelkaa katsastajilta.

Telakkatalkoot pidetään 17.5. klo 1700 alkaen. Siivotaan telakka-alue. Jokainen huolehtii, että veneen telakointiin tarvittava materiaali on siististi pinottu telakkapaikalle. Valkoinen omistajan nimilappu on oltava näkyvissä. ”Isännätön” materiaali viedään kaatopaikalle. Telakalle ei saa jättää ongelmajätteitä (esim. öljyjä, akkuja, maalaustarvikkeita). Ne on hoidettava ITSE esim. Herttoniemen Shellille.

Kasvillisuus on pidettävä kurissa ITSE ja paikka muutenkin siistinä. Paikan huono hoito voi johtaa paikan menettämiseen.

Talkoisiin otetaan jätelava eli siivotkaa telakkapaikkanne ympäristö.

Talkoisiin on mahdollisuus tuoda vanhat hätäraketit ja soihdut koottua hävittämistä varten. Uusia raketteja ja soihtuja ostettaessa on liikkeellä velvollisuus ottaa korvauksetta vastaan vastaava määrä vanhoja raketteja ja soihtuja.

Osallistuessasi talkootyöhön huolehdi, että telakkamestari kirjaa osallistumisesi. Näin vältyt turhilta maksuilta.

Talkoissa on myös sammuttimien tarkastus.

Laituripaikkaa ei saa luovuttaa toiselle ilman satamakapteenin tai laiturivanhimman lupaa.

Uuden veneen hankinta. Ottakaa huomioon uuden veneen mahtuminen laituripaikkaanne. Veneiden/veneen ja aisan väliin on mahduttava lepuuttajat.

Laiturit on tarkoitettu venelaitureiksi. Ei ole tarkoituksenmukaista, että niiltä kalastetaan (pl. lasten pienimuotoinen onkiminen) eikä varsinkaan siivota kalansaaliita.

Nyt näyttää siltä, että SUULI ei meille sovellu elleivät tee siihen oleellisia muutoksia. Pidämme kuitenkin henkilö- ja venetiedot siellä ajan tasalla eli tarkistakaa ne osaltanne. Jos on virheitä, korjatkaa itse jos voitte. Muussa tapauksessa ottakaa puheenjohtajan yhteyttä. Jokainen jäsen on saanut SPV:ltä sähköpostia (ohjeet ja tunnusluvun).

Sotasatamassa olevaa veneiden vesillelaskuluiskaa saamme käyttää ainoastaan virka-ajan ulkopuolella.  Älkää laskeko veneitä Hevossalmi II hietikolta. Vesijohto vaarassa ja auto uppoaa hiekkaan. 

Kevätretki. Pyritään järjestämään mahdollisesti Vallisaareen. 

Purjehduskauden päättäjäiset ja kerhon 35 v. juhla. Järjestetään lokakuussa 

Katajaluodon lenkki. Purjehditaan elo- syyskuun vaihteessa. Kilpailun jälkeen ”jälkipeli”, mutta paikka on vielä avoin. Kilpailun tarkempi ajankohta ilmoitetaan elokuussa.

Iltaisin viimeinen telakalta lähtijä sulkee veden pääsulun. Pääsulun kaappiin sopii venekerhon avain. Avaimia saa 7 € hintaan telakkamestarilta ja katsastajilta.

Telakan vesi suljetaan kokonaan 30.6. – 15.8. väliseksi ajaksi turhan vedenvaluttamisen (ilkivallan?) takia.

Tietäkää!!

Telakoiduissa/laiturissa olevissa veneissä  ei sähkö saa olla kytkettynä (johto oltava irti laituri-/telakkapistokkeesta) ilman valvontaa.   

Peräkärry telakalla.

Hallitus on päättänyt, että telakalla voi säilyttää venetarvikkeita sisältävää peräkärryä. Peräkärryn on mahduttava omalle telakkapaikalle eikä se saa haitata esim. liikennettä (auraus).

Maksakaa ajoissa!!

Tarkista maksusi ja ilmoita puheenjohtajalle mahdollinen virhe, niin korjataan asia.

Maksut on hoidettava eräpäivään mennessä kerhon tilille. Maksun laiminlyönnistä muistutetaan vain yhden kerran. 

KOMENDANTINTOIMISTON UUDET AUKIOLOAJAT

Ma                                       0800 – 1100 ja 1300 – 1500

Ti                                        0900 – 1100 ja 1400 – 1700

Ke                                       0900 – 1100 ja 1300 – 1500

To                                       0900 – 1200

Pe                                        0900 – 1200

Komendantintoimisto.kaartjr@mil.fi

Hyvää veneilykesää.

Puheenjohtaja               Jukka Wäänänen