Uutiskirje 2017

12.1.2018

Santahaminan venekerhon syyskirje 2017

              

SYYSKIRJE 2017

Hyvät Santahaminan Venekerhon jäsenet.

Syystalkoita ei pidetä ainakaan toistaiseksi. Jokaisen telakkapaikan haltijan on itse huolehdittava, ettei omalla paikalla kasvillisuus pääse rehottamaan. Myrkkyjä ei saa käyttää eikä niittää, joten kasvillisuuden poistaminen on tapahduttava käsin nyhtämällä. Kasvillisuus voidaan heittää täytemaaksi telakka-alueen taakse metsään. Telakka-alueen kunnostamiseen on uhrattu melkoisesti rahaa joten se on pidettävä kunnossa.

Telakkapaikka on siivottava ennen veneiden nostoa. Laiminlyönnistä seuraa telakkapaikan menetys.

Veneiden yhteisnostopäivät ovat lauantaina 23.9. 2017 klo 1200 ja lauantaina 14.10.2017 klo 0700 alkaen. Nostolistat tulevat telakkakopin ilmoitustaululle. Nostojen sujumiseksi tulee veneet valmistella mahdollisimman pitkälle ennen nostopaikalle tuloa. Tämä koskee erityisesti purjeveneitä, joiden masto samalla lasketaan. Toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuisi yhteisnostoihin, jotta nostoyrityksen kannatta tulla nostamaan.

Kun laitatte maston mastokatokseen niin irrottakaa saalingit, tuulimittarit, windeksit ym jotta vältytään vaurioilta.

Veneiden pohjan pesijä tulee paikalle jos halukkaita on riittävästi. Hinnat: n. 20 € -> , isommat n. 40 €. Veneet, jotka haluavat pohjan pesun, laitetaan nostolistan kärkeen.

Venekerhon avaimia on ostettavissa katsastajilta 7 € hintaan. Avain sopii vesijärjestelmän pääsulun kaappiin.

Veneen peittämisen jälkeen on huolehdittava, että nimilappu on näkyvissä ja helposti luettavissa kulku-uralta. Jokaisen telakoidun veneen omistajuus on voitava todeta niin, että veneen peitteitä ei tarvitse irrottaa eikä veneen alle mennä. Jos teillä ei ole kerhon laittamaa valkoista muovitettua tunnistelappua niin laittakaa  jollakin tavalla nimenne näkyviin, niin teille tehdään tarvittava tunnistelappu. Lappu ei ole kertakäyttötavaraa.

 

Muistutetaan taas kerran, että ongelmajätteitä ei saa laittaa telakka-alueella olevaan roskalaatikkoon tai jättää telakka-alueelle. Kukin hoitaa ongelmajätteet HETI pois esim. Herttoniemen Shellille, joka ottaa ne vastaan maksutta.

Telakan vesijärjestelmä suljetaan ja tyhjennetään pakkasten tullessa tai viimeistään lokakuun viimeinen päivä. Kun vesi on suljettu, ei sitä saa mennä avaamaan, sillä putkisto on puhallettu paineilmalla tyhjäksi jäätymisvaurioiden välttämiseksi.

MUISTUTAN, että telakoidussa veneessä maasähkö ei saa olla kytkettynä ilman valvontaa.

 

MUISTUTAN, että kulkulupa Santahaminaan oikeuttaa liikkumaan vain lupaan merkityillä alueilla veneilyyn liittyvissä asioissa. Ei ole myöskään tarkoituksenmukaista että esim. laituri- tai telakka-alueelle tullaan viettämään vapaa-aikaa.

MUISTUTAN, että veneen säilyttämisestä kesällä telakalla (ei lasketa veteen ollenkaan) ilman venekerhon hallituksen lupaa veloitetaan 250 €.

Ote päivitetystä telakan järjestyssäännöstä (2§):

”Telakka-aluetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi veneen pitkäaikaisena varastointi- eikä korjaus-/rakentamispaikkana. Veneet tulee laskea veteen kesäkuun loppuun mennessä. Nosto telakalle voi tapahtua aikaisintaan elokuun alussa. Yhtä kesäkautta pidempään ympärivuotiseen telakointiin on saatava lupa kerhon hallitukselta. Tällaisesta telakoinnista peritään kerhon vuosikokouksen vuosittain vahvistama korotettu telakkamaksu. Hallitus voi hakemuksesta myöntää vapautuksen korotetusta maksusta, jos telakointitarve aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai välttämättömästä syystä, kuten työnantajan määräämästä pidempiaikaisesta virkamatkasta.”

Puheenjohtaja                    Jukka Wäänänen